Blogin tarina

Neljä vuotta sitten perin suuren määrän vanhoja valokuvia, kirjeitä, postikortteja ja asiapapereita. Ne veivät minut tutkimusmatkalle luovutettuun Karjalaan, aikaan ennen sotia sekä sota- ja evakkovuosiin. Isoäitini oli huolellisesti merkinnyt monen valokuvan taakse henkilöt, vuosiluvut ja paikat, mikä helpotti suuresti tutkimusmatkaani. Koska materiaali vaikutti niin mielenkiintoiselta, syntyi ajatus Karjalaan liittyvästä blogista. Blogin lisäksi perustin Instagram-tilin, jota päivitän aktiivisesti. 

Arkistoissani on valokuvia ainakin Kivennavalta, Terijoelta, Inkerinmaalta, Kirvusta, Viipurista, Sortavalasta ja Itä-Karjalasta, jossa isoisäni kuvasi ahkerasti sodan aikana. Osa kuvista käsittää omaa sukuani, mutta on myös paljon kuvia paikoista ja henkilöistä, jotka eivät liity sukuuni. 

Lipolan rajakylän muistomerkillä entisellä Kivennavalla elokuussa 2019

Olen tehnyt käynyt useita kertoja Venäjällä tutustumassa esivanhempieni kotimaisemiin. Olen käynyt Kivennavalla (Pervomaiskoje), Kuokkalassa (Repino), Terijoella (Zelenogorsk), Viipurissa (Viborg) ja Inkerinmaan puolella Siestarjoella (Sestroretsk), josta mieheni on myös kotoisin. Meidän esivanhempamme ovat aikoinaan asuneet lähellä toisiaan Razliv-järven ja Suomenlahden välisellä kannaksella.

Toivon, että blogini osaltaan säilyttäisi kadonnutta Karjalaa ja innostaisi myös muita luomaan samankaltaisia projekteja.


Yhteydenotot

olipakerrankarjala@gmail.com


Kommentit